Onder de Hoed

maandag, september 23, 2013, 04:48 PM
Een gezellige tuin in Tiel. In een ronde, stemmige buitentempel stond de Godin in het midden, met aan haar voeten een offerschaal, symbolen van de elementen, wortelstok en peulen van de Catalpa, een ketel voor de wensbriefjes. Het zag er prachtig uit. Iedereen werd gesmudged en gezalfd en tijdens ons feestmaal kreeg ieder een moment in de tempel. Met de drums in de cirkel volgde de aanroep en Tar vertelde het verhaal van Vrouw Holle. In een meditatiereis werden we meegenomen naar de heilige boom. Voor elk lag het zaad van deze boom verpakt in een peul bij de Godin. Tot slot ging de hoorn van overvloed rond. Het was mooi en magisch. Later werd in een offerronde een deel van het zelfgemaakte voedsel teruggegeven aan de Godin. Alle koks hadden er iets moois van gemaakt; er werd lekker van gesmikkeld en het was een warm samenzijn onder gelijkgestemden. Tijdens het afsluiten in de schemer zagen we de iets afgenomen Maan snel hoger klimmen. De praatstok met inmiddels ingekerfde symbolen ging rond en er werd stilgestaan bij ieders oogst, hardop of in stilte. Blessed Be! Inea vertelde over de nieuwe opzet van de Cirkel van de Godin, het concept van de huizen werd uitgelegd. De huizen werden benoemd en vertegenwoordigers van elk aanwezig huis legden uit waar hun huis voor stond. Zo ook ons eigen Huis van Boudica en Veleda. Met de drums werd weer afgebouwd wat opgebouwd was, waardig en krachtig. Dank lieve Godin voor deze overvloedige oogst, dank voor al je goede gaven. Aan het eind werden in het donker alle wensbriefjes ritueel verbrand en zo werden de wensen losgelaten in de kosmos, in perfect love and perfect trust. Een heerlijk herfstfeest op een heerlijke locatie, met dank aan onze gastvrouwen en gastheren. Wees gezegend allemaal in deze mooie tijd.

zondag, augustus 4, 2013, 02:22 PM
Het eerste graan is geoogst en met de eerste houw heeft de God zich opgeofferd. Wij bewonderen en bedanken hem hiervoor en tevens treuren wij om hem. Lugh de Stralende, naar wie dit jaarfeest vernoemd is, begint zijn reis naar de onderwereld en laat ons goed verzorgd achter. Wij hebben zoveel overvloed: rijp zomerfruit, verse groenten. Het is genieten van wat het land ons nu geeft; voeg daar een barbecue aan toe en je hebt een heerlijk en gezellig samenzijn met Lughnasadh. En dat is precies hoe wij dit feest hebben gevierd. In de zon naast het zwembad. Dankjewel kleine heks, voor het organiseren hiervan. Een fijn en overvloedig Lughnasadh allemaal !

zaterdag, juni 22, 2013, 01:59 PM
Op een mooie, rustige, open plek in de bossen van Doorwerth stonden we in een cirkel. De elementheersers werden verwelkomd en de Godin en de Zonnegod werden respectvol uitgenodigd om bij ons te zijn. Na het Midzomerverhaal van de twee koningen ging de hoorn met mede rond en werd er gedrumd en gedanst rond het vuur. Onze wensen werden weer opnieuw bekrachtigd en opgenomen in het transformerende zonnevuur. De staf ging van Eik naar Hulst en het werd nog maar eens duidelijk dat licht niet zonder donker kan en dat het daarom ook goed is dat de dagen vanaf nu langzaamaan weer korter worden. So mote it Be. We proosten op Tir na Ansuz en zeggen dank voor deze mooie avond.
Om 05.19 uur waren een paar heksen te vinden bij ons eigen bescheiden stonehenge. De eerste zonnestraal kwam niet goed door de bewolking heen en dus hebben wij zelf de weg bewandeld door de smalle opening waar normaal de zonnestraal doorheen schiet. Fijne Midzomer, Wees Gezegend allemaal !


zaterdag, mei 4, 2013, 11:57 AM
Een mooi ritueel tussen de armen van de IJssel waarin de Godin en de elementen geŽerd en verwelkomd werden. Het is de tijd van transformatie, het oude loslaten en het nieuwe verwelkomen. Numeriek geeft de Beltanedatum ook 13 aan, het getal van de transformatie. Wij vierden dit met een kruidig vuur in de ketel, een steen om je wens op te schrijven, de rivier om hem in te werpen en een wensballon met al onze spreuken, losgelaten. Na een klein stukje vliegen namen het vuur en de aarde het over van de lucht. Het was goed zo! De Godin was erbij en gaf ons Haar BeltaneBlessing. De drums zongen hun Beltanelied. We voelden ons heerlijk, met een fijne groep mensen op een fijne plek, beschenen door de zon. Nadien teruggelopen naar huis om daar bij een warm vuur van een heerlijke maaltijd te genieten. Heel veel dank en complimenten aan Avalon die dit zo liefdevol hebben vormgegeven. De Beltanetijd is begonnen, geniet ervan mensen ! Wees gezegend en Happy Beltane !!


maandag, april 1, 2013, 04:12 PM
Het was de koudste Ostara die ik me kon herinneren. We stonden in de gure wind in het mooie Zijpendaalse bos tussen vier bomen. Maar toen het ritueel begon en de elementheersers werden uitgenodigd ging de wind ineens liggen. En al drummend kregen we het warmer. Het pentagram lag groots en mooi in ons midden en onze bloemen maakten de cirkel kompleet. One circle one love. Het Ostaraverhaal en de meditatie werden later binnen gedaan tijdens ons buffet, wat weer voortreffelijk voor elkaar was. Een zeer geslaagde voorjaarsequinox en de complimenten gaan naar Iova en Thirssa. Happy Ostara !!

Vorige Volgende