Onder de Hoed

zondag, september 27, 2009, 03:13 PM
Een bezoek aan het Solsche Gat bij Drie. Vanuit ons vertrekpunt maakten we eerst kennis met de magnifieke energie van de vijfduizend jaar oude en 35 meter hoge Sequoia (Mammoetboom) met zijn zachte, uitnodigende stam van 3,4 meter dik. Door het oudste bos van Nederland liepen we vervolgens bepakt en bezakt naar het beroemde Gat. Dat Gat echter liet zich niet zo gemakkelijk vinden en ruim twee wandeluren later konden we pas genieten van de legende, energie, leylijnen en het meegebrachte eten en drinken. In de diepte was de energie heel sterk te voelen en het is mooi dat de leylijnen verbonden zijn aan die van Glastonbury. Heerlijk in het zonnetje gezeten, hadden we onze eigen ervaring met de mooie eenhoornmeditatie om tenslotte de grote, nieuwe ketel in te wijden. Het ronddraaiende vuur sloot een geslaagde middag af. Fijne Herfest voor iedereen.

vrijdag, juli 31, 2009, 11:00 PM
Feel Me now as bountiful Mother
I am fertility and creativity
I am the abundance of the harvest
I am the abundance of life
I create and nurture all being
My golden cloak is the ripening grain
Pause a moment whenever you eat
Feel My presence
I am your nurturing Mother

Een heel fijn en overvloedig Lughnasadh gewenst.
Blessed Be.

maandag, juli 20, 2009, 01:06 PM
Vanuit Glastonbury wensen wij iedereen een warm en liefdevol Coamhain.

Feel me now as Mother of Water
I reflect the rays of the sun at its height
I am the sparkle in the life-bringing rain
Drink from my springs, be refreshed and healed
I am Queen of the deep oceans
Dive into the emotional depths
of your being and I will be there
reflecting you...
sometimes warm and comforting
sometimes cold and frightening
Feel My presence
I hold the chalice
of emotional wisdom

Blessed Be

woensdag, mei 9, 2007, 05:31 PM
De nachtwandeling.
Dertien mensen plus een boswachter en een bosvrouw waren met Beltane ’s nachts te vinden in de bossen rond Ede. Het was prachtig weer en we begonnen, zoals gepland om 23.00 uur. Alleen de boswachter en een begeleidster hadden een zaklamp en die deden ze niet vaak aan. Dus voor ons was het wennen aan het lopen op een zandpad in het donker. Direct in het begin zagen we een paar heksen in een boom en verderop een trolletje tussen de boomwortels. De boswachter leerde ons van alles over bomen en kruiden en daagde ons uit over onze kennis van het bos. We kwamen langs een prachtige serene waterplas en zagen in de verte in het zaklamplicht de grote ogen van herten die door het bos liepen. Ook hebben we een redelijk dikke das gezien. We zijn de hei nog op geweest, hebben een mannetjesuil horen oehoe'en en gingen op zoek naar de maan die om 00.15 uur op was gekomen. Ze zat kennelijk nog te laag en verscholen achter de bomen. Aan het eind van de tocht gingen een paar van ons nog even de tuin in en we zagen tot onze grote verrassing achter een haagje de aanleg van een soort labyrint. Dat gaan we nog nader onderzoeken. Ik denk dat het weer tijd wordt voor een feestje, eerstvolgende is de Zomerzonnewende op 21 juni. Wie weet..... in Ede.

Toen we om 01.30 uur naar huis reden werden we gelukkig begroet door de maan die als een prachtige rood-oranje bol met een klein stukje eraf, laag op de aarde hing.
Een perfecte afsluiting van dit avontuur.

dinsdag, november 7, 2006, 04:59 PM ( 1892 keer bekeken )
Het Keltische nieuwe jaar is begonnen. Afgelopen zondag is door de Cirkel Avalon het Samhainfeest voor een selecte groep heksen en hun dierbaren georganiseerd. Midden in de natuur werd een vuurritueel gehouden onder de Volle Maan. Met een chant, begeleid door djembé’s, werden de voorouders uitgenodigd en geëerd. Ook werd er ouderwets ge-orakeld in deze magische nacht. Met een prachtig buffet met heerlijke zelfgemaakte seizoensgerechten werd de viering compleet. Iedereen had het erg naar de zin en het was een zinvol en waardig heksenfeest. Ik ben dan ook zeer trots op “mijn” heksen die dit prachtig verzorgd hebben.
In deze tijd zijn de sluiers dun en is de omwenteling van het jaarwiel rond. Bij dit einde en nieuwe begin, wens ik iedereen vanonderdehoed een betoverend nieuw jaar waarin nieuwe kansen liggen en magische ontmoetingen geschieden. Happy Samhain!! Bless you allVorige Volgende