Onder de Hoed

vrijdag, juli 6, 2012, 01:33 PM
Vanuit Avalon wensen wij iedereen een fijn Midzomerfeest. Laat de zon je huid en hart verwarmen en geniet. Geniet van de zomer en van de overvloed. Drummend vanaf de Tor zeggen wij: Happy Solstice.

dinsdag, mei 1, 2012, 06:15 PM
Het 10-jarig bestaan van de Cirkel van de Godin werd dit jaar samengevoegd met Beltane. Zo kwamen we uit bij zaterdag 28 april 2012 en uiteraard bij de Scottish Barn. Het werd een jaarfeest om nooit te vergeten. Zoveel leuke en enthousiaste mensen bij elkaar, een dorp in Middeleeuwse stijl. Mooie optredens, waaronder onze Ring van Geluid. Supertrots ben ik op ze. Ze stonden er, stuk voor stuk prachtige vrouwen, en we drumden en chantten de ritmes. De sfeer was fantastisch en het eten verrukkelijk; het varken aan het spit ging er goed in. Het Beltane ritueel ís avonds was magisch en gaf goed weer waar Beltane voor staat. Tijdens het vuurspringen daarna kon iedereen zich reinigen en opladen voor de komende tijd. Mario, Karin, Wim, Petra en Frederika hebben dit feest vormgegeven en ze hebben dat ontzettend goed gedaan. Een festival waar we hele warme en geweldige herinneringen aan zullen hebben. De fotoís staan openbaar op facebook van de Cirkel van de Godin. Alle mensen die er waren, of ze nu achter een kraam stonden, ridder waren of gast, zonder jullie was dit niet mogelijk geweest en daarom: Heel Hartelijk Bedankt en een Bijzonder Gezegend Beltane !

maandag, februari 6, 2012, 11:50 AM
In de sneeuw begonnen we op de binnenplaats van kasteel Doorwerth rond de Heilige Acacia. Wat een prachtige indrukwekkende boom. Met de aangestoken lichtjes en het geluid van de drums wandelden we naar de Heilige Bron in het bos. Het was er stil, wit en koud. In een halve cirkel stonden we rond de Bron en het vuur werd aangestoken. Gezegend met het water uit de bron begon het ritueel. Water en Vuur, Lucht en Aarde werden verbonden met ons hart en de kracht stroomde via onze handen in de spelt. Met de zegen van Brighid zullen de zaadjes uitgroeien tot een krachtig graan. Mensen spraken hun wensen uit, voor henzelf en voor anderen in het magische 2012. Na de sluiting ging het terug naar het kasteel waar we in de gezellige warme kelders konden genieten van koffie en thee. Ons buffet en de heerlijke mede smaakten weer prima. Een aantal mensen maakte gebruik van de kans om het kasteel te bezichtigen en anderen legden een kaartje. Langzaam kwam er eind aan een fijne Imbolcviering. Blessed Be !! Met veel dank aan de coven Tir na berkana van de Heilige Acacia die dit zo mooi vorm heeft gegeven. Happy Imbolc.


donderdag, december 22, 2011, 11:41 AM
Hoe dichter we Nijmegen naderden hoe harder het begon te sneeuwen. Met deze eerste sneeuw kwam ook het Yule-gevoel ! Met een flinke groep gingen we het bos in, richting Duivelsberg. Het was nat en soms blubberig maar het was heerlijk om te lopen. Op de berg was het droog en in een cirkel hebben we al klappend en chantend het Yulefeest ingeluid. In stilte teruglopend eerden we de aarde en de dieren door offerrandes achter te laten. Een beetje nat en koud verzamelden we in de Heksendans waar het gezellig en warm was, en waar we heerlijke pannenkoeken en ander lekkers bestelden. Met dank aan iedereen die er was kijken we terug op een fijne en zeer geslaagde Yulemiddag. Het zwarte draadje is weg en zo gaan we lichter een spannend 2012 in. Happy Yule !!

donderdag, november 3, 2011, 01:14 PM ( 898 keer bekeken )
Afgelopen maandag... een bijzondere Samhainnight !! Aan de vooravond van 2012...
De pompoenen en knolrapen zagen er prachtig uit en ze verborgen voor iedereen een boodschap. Het Samhainverhaal was de brug naar het ritueel. Onder een heldere sterrenhemel bij het knisperende vuur werden onze dierbaren geŽerd en droeg het donker en licht een diepe verbinding tussen ons en onze voorouders in zich mee. Onze woorden werden gedragen door de energie en gingen door de sluiers heen. De Godin was bij ons alvorens Ze af zou dalen naar de onderwereld en dat werd mooi gesymboliseerd door een gesluierde dans in het zwart. De Godin werd in Haar neergang begeleid door onze drums en chants. Als aarding van onszelf deden we ons tegoed aan ons geweldige en superlekkere buffet. Divinatie maakte de viering kompleet. Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan een geweldig mooie avond, en speciaal de heksen van Inis Duir die dit zo prachtig vorm hebben gegeven. De weg naar het licht, naar Yule ligt in het zwartwitte koord. Het is de kunst om de ballast eruit te halen en achter je te laten. Dat de Samhainenergie magisch werkzaam is heb ik al teruggehoord middels ontroerende verhalen. Het stemt mij dankbaar en hoopvol, zo op de drempel van de Nieuwe tijd. Inis Duir wenst jullie allemaal een gezegend en bijzonder Nieuwjaar, Happy Samhain. Bless you all !


Vorige Volgende