Onder de Hoed

woensdag, maart 5, 2014, 01:05 PM
Imbolc in Avalon. Ondanks het vele water een fantastische belevenis. Fijne Imbolc allemaal.

zondag, december 22, 2013, 04:19 PM
Binnen in een steencirkel in het Rhijngebied stonden we in een kring, verbonden met elkaar en met de aarde onder ons. Het vuur in de ketel liet zich goed zien en precies op het moment van de wende waren we klaar voor de terugkeer van het licht. Zeer bewust van dit kosmische moment, verwelkomden wij het licht in de Godin en de God en in onszelf. Vanuit de duisternis gekomen vertrouwen we weer op dit licht, hebben we onze transformatie afgerond en zijn we, net als de Aarde gereed voor het nieuwe begin. In perfect love en perfect trust. De hulstkoningin droeg staf en krans over aan de eikkoning na een mooi verhaal vol symboliek. Onze wensen, voor de wereld, voor een ander en voor onszelf zouden later ceremonieel verbrand worden in het aangestoken Yuleblok. Na de rondedans was het vuur gedoofd en gingen we thuis genieten van onze gerechten en drankjes. Ketel met glühwein en kastanjes boven het vuur en een stoofpotje en ander heerlijk eten zorgden voor ons innerlijk kacheltje na de gure wind. Lekker opgewarmd en voldaan bedankten we Lunatra en Dana voor deze fijne Midwinterviering en keerden we met ons zilveren stafje huiswaarts om de terugkeer van de elfen te verwachten. Fijne Midwintertijd voor iedereen !

woensdag, november 6, 2013, 05:52 PM
Vanuit Avalon wensen wij iedereen een heel gelukkig en gezegend Samhain.
Blessed Be !!


maandag, september 23, 2013, 04:48 PM
Een gezellige tuin in Tiel. In een ronde, stemmige buitentempel stond de Godin in het midden, met aan haar voeten een offerschaal, symbolen van de elementen, wortelstok en peulen van de Catalpa, een ketel voor de wensbriefjes. Het zag er prachtig uit. Iedereen werd gesmudged en gezalfd en tijdens ons feestmaal kreeg ieder een moment in de tempel. Met de drums in de cirkel volgde de aanroep en Tar vertelde het verhaal van Vrouw Holle. In een meditatiereis werden we meegenomen naar de heilige boom. Voor elk lag het zaad van deze boom verpakt in een peul bij de Godin. Tot slot ging de hoorn van overvloed rond. Het was mooi en magisch. Later werd in een offerronde een deel van het zelfgemaakte voedsel teruggegeven aan de Godin. Alle koks hadden er iets moois van gemaakt; er werd lekker van gesmikkeld en het was een warm samenzijn onder gelijkgestemden. Tijdens het afsluiten in de schemer zagen we de iets afgenomen Maan snel hoger klimmen. De praatstok met inmiddels ingekerfde symbolen ging rond en er werd stilgestaan bij ieders oogst, hardop of in stilte. Blessed Be! Inea vertelde over de nieuwe opzet van de Cirkel van de Godin, het concept van de huizen werd uitgelegd. De huizen werden benoemd en vertegenwoordigers van elk aanwezig huis legden uit waar hun huis voor stond. Zo ook ons eigen Huis van Boudica en Veleda. Met de drums werd weer afgebouwd wat opgebouwd was, waardig en krachtig. Dank lieve Godin voor deze overvloedige oogst, dank voor al je goede gaven. Aan het eind werden in het donker alle wensbriefjes ritueel verbrand en zo werden de wensen losgelaten in de kosmos, in perfect love and perfect trust. Een heerlijk herfstfeest op een heerlijke locatie, met dank aan onze gastvrouwen en gastheren. Wees gezegend allemaal in deze mooie tijd.

zondag, augustus 4, 2013, 02:22 PM
Het eerste graan is geoogst en met de eerste houw heeft de God zich opgeofferd. Wij bewonderen en bedanken hem hiervoor en tevens treuren wij om hem. Lugh de Stralende, naar wie dit jaarfeest vernoemd is, begint zijn reis naar de onderwereld en laat ons goed verzorgd achter. Wij hebben zoveel overvloed: rijp zomerfruit, verse groenten. Het is genieten van wat het land ons nu geeft; voeg daar een barbecue aan toe en je hebt een heerlijk en gezellig samenzijn met Lughnasadh. En dat is precies hoe wij dit feest hebben gevierd. In de zon naast het zwembad. Dankjewel kleine heks, voor het organiseren hiervan. Een fijn en overvloedig Lughnasadh allemaal !

Vorige Volgende