Onder de Hoed

maandag, maart 22, 2010, 06:10 PM
Het was dit keer Inis Witrin die kleur gaf aan de viering. Met de lente in ons hart gingen we op weg naar een mooie lokatie nabij Nijmegen. Tussen vier prachtige oude eiken voltrok zich ons ritueel. Elke boom droeg een specifiek element in zich en temidden van deze, door de natuur gevormde ruimte werd de cirkel getrokken. De elementheersers en Eostre werden uitgenodigd om het feest mee te vieren en zij beloonden ons met warme zonnestralen tijdens onze meditatie. Het werd een zonnige middag met zuiverend vuur, momenten van bezinning en in de vlechtdraden werden onze wensen voor de komende tijd stevig ingebed. Met heerlijke kruidenthee en koek werd de ceremonie besloten. De wenseieren werden gedeeld en er was voor iedereen een geurig kruidenzakje. Thuis werd het feestmaal voortgezet met gezelligheid en een Tarotlegging. Een grote pluim voor Inis Witrin voor hun organisatietalent en mooie lenteprogramma. Bedankt meiden voor dit geweldige Ostarafeest ! Fantastisch gedaan. Happy Ostara voor iedereen.

zondag, januari 31, 2010, 10:25 PM
Met Imbolc wakker worden en dan kale bruine takken bedekt met sneeuw te zien en daarachter een ijsblauwe lucht met een prille lentezon. Wat is er mooier dan dat. Het beloofde een prachtige dag te worden en dat werd het ook. De Volle Maan kwam als een oranje zon omhoog terwijl we naar de Duivelsberg reden voor onze Imbolcviering. De wereld was wit en koud evenals ons avontuur op de berg. Het drumgeluid droeg ver en tijdens ons ritueel begon het zachtjes te sneeuwen; mooi symbolisch voor reiniging en zuivering. Eenmaal thuis gingen we met blote voeten de sneeuw in om ons hoefijzer door het vuur te werpen. Binnen was het lekker warm en genoten we van ons heerlijke eten en de rest van de avond. ’s Nachts werd het nog een heel avontuur om over de witbesneeuwde wegen thuis te komen. De zilveren Maan keek toe vanuit een ijsblauwe hemel. Alle lof voor Avalon die op een liefdevolle en warme manier invulling gaf aan dit Imbolcfeest. Fantastisch gedaan meiden, het was heel bijzonder. Dat de spelt die gezaaid is krachtig mag gaan groeien. Blessed Imbolc !

zondag, december 20, 2009, 06:44 PM
Na de donkerste dag van het jaar
is de Winterzonnewende weer daar
De vonk van het Midwintervuur
bevrucht de aarde op dit uur
In haar schoot een nieuw begin
volgens de wil van de Godin
Wees welkom nieuw licht van Yule
Vul ons hart met een warm gevoel
Dankbaar zijn we er altijd voor
Het jaarwiel draait door……..zondag, december 13, 2009, 08:03 PM
Het gedicht wat ik tijdens de opening van het feest voorlas, prachtig gemaakt door Eilanna.

BETWEEN DARKNESS AND LIGHT

Tussen donker en licht
Tussen dag en nacht
Tussen magie en realiteit
Is er schaduw

Tussen liefde en verbinding
Tussen cyclus en conceptie
Tussen lachen en huilen
Is er schaduw

Wij zijn
Wij zijn hier
Tussen de werelden
In de schaduw

Het is bijna Yule
Tussen donker en licht
Tussen donker en licht
Wij zijn
In de schaduw

In de schaduw
Verwelkomen wij
In de schaduw verwelkomen wij
De geboorte
De geboorte van
Het Licht

Wees welkom Godin van het Licht
Wees welkom en bevrucht ons land
Wees welkom en bevrucht onze ziel
Met vruchten en ideeën
Met liefde en creatie
Wees welkom Godin van het Licht
Zegen ons met Uw Gezicht....

HAPPY YULE


maandag, november 2, 2009, 08:45 PM ( 788 keer bekeken )
Vanuit Arnhem toog een grote groep heksen naar de Duivelsberg voor een ritueel in stijl. De bijna Volle Maan verlichtte ons pad en keek toe hoe wij onze wensen, gedachten en verzen in het vuur wierpen en zegende ons met Haar prachtige aanwezigheid. De vuurslangen schoten omhoog in de grote vuurschaal en na de cirkeldans kon iedereen in de verstilde rust bij zichzelf blijven. Dankjewel Godin en elementheersers voor deze waardige afsluiting van het oude jaar. Weer thuis genoten we van ons zelfgemaakte buffet in een feestelijk versierde en gezellige ruimte. De mooi uitgesneden pompoenen en koolrapen en het kaarslicht droegen bij aan de warme sfeer. Alles zag er fantastisch uit. Zo ook onze Chryseis; zij zorgde voor een spetterend optreden. In de dunne sluiers kon er tot slot gedivineerd worden; ook was er voor iedereen een presentje. Een groot compliment voor Inis Duir, de coven die dit jaarfeest vorm heeft gegeven; geweldig gedaan meiden ! Dank ook aan onze gasten, voor hun heerlijke hapjes en drankjes en hun aanwezigheid; fijn dat jullie er allemaal waren. En zo hebben we het oude afgesloten en richten we ons nu op het nieuwe. Deze week al gaat het praktijkjaar van start en verwelkomen we van harte de nieuwe mensen die zich hebben aangesloten bij de Ringen. We gaan ervoor. Happy Samhain iedereen, dat het nieuwe jaar wijsheid en verdieping mag brengen. So Mote it Be !

Vorige Volgende