Onder de Hoed

vrijdag, december 28, 2012, 02:29 PM
We waren met 11 mensen in Avalon en om 11.11 uur stonden we op de Tor. Drie van ons kwamen net terug van Stonehenge en hadden daar de zon zien opkomen.
Het was druk op onze geliefde berg, heel druk. We konden op de oosthelling lekker drummen in de zon en rond elven begon de ceremonie. Een grote draak kwam uit de toren en de drakenvlieger sprak erg tot de verbeelding. In een grote cirkel werden de windrichtingen aangeroepen en ik riep zachtjes mee: welkom Sylphen, welkom Salamanders, welkom Undines, welkom Gnomen, welkom in ons midden. Ieder kon voor zich het allerhoogste aanroepen. Na een lang galmend en vibrerend AUM vanuit ons hart legde een druïde uit dat we met ons hart en de AAAAHH-mantra het heilige water dat hij bij zich had, konden opladen met liefde. Ieder kon dan wat tot zich nemen. Toen we in de lucht keken waren daar twee grote wolken, één met een grote hondenkop en één met een grijnzende schedel. Er is een foto van.
Na de laatste bijdrage in de cirkel begon spontaan het “always look on the bright side of life”. En zo hebben we het kosmische moment beleefd, denkend aan onze dierbaren thuis. Er werd ons gevraagd om de nieuwe tijd welkom te heten, in alle aspecten. En dat gaan we doen. Het lijkt alsof het laatste water alles wegwast wat nog onzuiver is. We zullen er sterker en mooier van worden. Happy Solstice voor iedereen!!


maandag, november 5, 2012, 12:35 AM ( 1406 keer bekeken )
Stein Tor: we gingen even door de poort. Door de poort naar de cirkel om nog dichter bij onze voorouders te zijn. Ze in de cirkel te eren met onze chants en drums. Verbonden met elkaar in een cirkel in het prachtige herfstgroen op aarde te staan. Op aarde en toch zo verbonden met de andere wereld. Onze wensen in het vuur... and so it is, we gather again... zo mooi en zo magisch. Na de regen was het nu helder en fris en eenmaal terug in ons prachtige huis genoten we van ons voortreffelijke buffet. Iedereen had zich bijzonder uitgesloofd en de lichtjes in de uitgeholde pompoenen en koolrapen zorgden voor een warme uitstraling. In een ontspannen, gezellige sfeer kwamen de orakels tevoorschijn en lieten we ons het volgende jaar voorspellen. Dat onze wensen uit mogen komen. Met een affirmatie en een boodschap gingen we met een pompoen of koolraap huiswaarts. Heel veel lof voor de covens Thirssa en Iova die ons Nieuwjaarsfeest zo prachtig vorm hebben gegeven. Dankjewel mensen voor deze mooie viering! A very happy Samhain allemaal.

donderdag, september 27, 2012, 11:22 AM
In een zonovergoten Gelderse kasteeltuin kwamen we bij elkaar om ons jaarfeest te vieren. Heerlijk in het zonnetje genoten we na de meditatie en het Mabonverhaal van de eerste verse appeloogst. Na een wandeling in de ommuurde bloemen- en kruidentuin offerden we stukjes brood en appel. Later keerden we terug bij ons buffet vol herfstige heerlijkheden. Met deze tweede oogst worden paddestoelen, appels, vlees en kruiden nu verwerkt in verrukkelijke gerechten. De energie, kracht en liefde die hierin zit kunnen wij tot ons nemen om zo opgeladen de winterperiode in te gaan. Inis Witrin, heel hartelijk bedankt voor het zo mooi organiseren van dit heerlijke herfstfeest.Voor één van ons was het een heel bijzondere viering: zij werd halverwege de avond opgehaald voor haar vrijgezellenfeestje. Voordat er wordt getrouwd eerst nog een feestje gebouwd. En zo is het! Een gezegende tijd allemaal.


donderdag, augustus 2, 2012, 08:43 AM
Oogsten en het offer van de God. De eerste oogst wordt van het land gehaald. Met de eerste haal van de zeis wordt de God geofferd; dat doet Hij vrijwillig en in liefde voor de Godin. Vrijwillig omdat Hij zijn verantwoordelijkheid kent en er ook voor staat. In liefde omdat de Godin zijn tweelingvlam is en met deze onsterfelijke liefde laten ze hun liefde voor elkaar en voor ons zien. In perfect love and in perfect trust. Laten we vanavond met Volle Maan de God en de liefde tussen de man en de vrouw eren. Haal je oogst binnen mensen; als je goed gezaaid hebt heb je niets te vrezen. Een gezegend Lughnasadh.

vrijdag, juli 6, 2012, 01:33 PM
Vanuit Avalon wensen wij iedereen een fijn Midzomerfeest. Laat de zon je huid en hart verwarmen en geniet. Geniet van de zomer en van de overvloed. Drummend vanaf de Tor zeggen wij: Happy Solstice.

Vorige Volgende