Onder de Hoed

donderdag, november 3, 2011, 01:14 PM ( 731 keer bekeken )
Afgelopen maandag... een bijzondere Samhainnight !! Aan de vooravond van 2012...
De pompoenen en knolrapen zagen er prachtig uit en ze verborgen voor iedereen een boodschap. Het Samhainverhaal was de brug naar het ritueel. Onder een heldere sterrenhemel bij het knisperende vuur werden onze dierbaren geŽerd en droeg het donker en licht een diepe verbinding tussen ons en onze voorouders in zich mee. Onze woorden werden gedragen door de energie en gingen door de sluiers heen. De Godin was bij ons alvorens Ze af zou dalen naar de onderwereld en dat werd mooi gesymboliseerd door een gesluierde dans in het zwart. De Godin werd in Haar neergang begeleid door onze drums en chants. Als aarding van onszelf deden we ons tegoed aan ons geweldige en superlekkere buffet. Divinatie maakte de viering kompleet. Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan een geweldig mooie avond, en speciaal de heksen van Inis Duir die dit zo prachtig vorm hebben gegeven. De weg naar het licht, naar Yule ligt in het zwartwitte koord. Het is de kunst om de ballast eruit te halen en achter je te laten. Dat de Samhainenergie magisch werkzaam is heb ik al teruggehoord middels ontroerende verhalen. Het stemt mij dankbaar en hoopvol, zo op de drempel van de Nieuwe tijd. Inis Duir wenst jullie allemaal een gezegend en bijzonder Nieuwjaar, Happy Samhain. Bless you all !


woensdag, september 28, 2011, 06:37 PM
Afgelopen weekend waren we in Tiel om Mabon te vieren. Het buffet zag er feestelijk en overvloedig uit. Na een mooie elementenmeditatie werden de vuren aangestoken en konden we uitgebreid genieten van alle heerlijkheden. In een indrukwekkend ritueel werden later de nieuwe drums ingewijd en voorgesteld met hun nieuwe naam. En uiteraard werd er gedrumd en gechant. Door onze gastheer werd een Mabonverhaal voorgedragen en tot slot werden onze wensbriefjes met houtjes geofferd aan het vuur en werd ons eten geofferd aan de aarde. Een stemmige en heel gezellige equinox-viering, uitstekend en liefdevol verzorgd en georganiseerd door Frederika, Wim en Petra. Alle lof! Fijne Herfest voor iedereen, Blessed Be.

zondag, juli 31, 2011, 09:16 PM
Dit keer vierden we Lughnasadh op een cirkel omgeven door water, in Kernhem. Lugh werd geŽerd middels een verhaal waaruit zijn vele talenten bleken en na een stemmige meditatie hielden we een heerlijke picknick. De Godin liet ons genieten van Haar overvloed en ik dankte de God in stilte voor Zijn offer. Zijn leven in liefde gegeven opdat wij verder kunnen leven. Onze wensen verstopten we later in onze graanpop om deze op een ander tijdstip aan het vuur te offeren. In de schemer liepen we naar de bloedsteen alwaar we onze lichtjes ontstaken en ons fruit, onze groente en noten offerden. Het zag er prachtig uit en waarschijnlijk werd dit gewaardeerd door de vele aanwezige deva's die via de camera's te zien waren. Het was een mooie afsluiting van een mooie viering en in het donker liepen we terug. Dank aan de coven Minoan die dit jaarfeest georganiseerd heeft. Goed gedaan meiden !! Een Blessed Lughnasadh.


vrijdag, juli 1, 2011, 01:43 PM
21 juni 05.00 uur. In de beschutting van een Bataafse wal riep een groep heksen met hun drums en hun chants de Zon op om tevoorschijn te komen om de langste dag van het jaar te beginnen. In een mooi en passend lichtritueel werden de elementheersers uitgenodigd en de Zonnegod en de Godin aangeroepen. Tijdens de op runen gebaseerde meditatie gingen we naar een nieuw begin. Het werd langzaam maar zeker lichter in het Oosten waar door een lichtgrijze lucht een lichtblauwe band begon te schijnen. Bij het vuur in de cirkel genoten we allemaal van een gevarieerd en heerlijk ontbijt. Met dank aan de coven Tir na Berkana van de Cirkel van de Heilige Acacia voor het organiseren van hun eerste jaarfeest. Happy Litha !

woensdag, mei 11, 2011, 06:10 PM
Feel Me now as Lover
I am life's lust. Pure love.
I come from the foaming sea waves,
riding white mare through your dreams.
I am the pulsing life-blood...
sap rising...Spring blossoming.
Pause a moment between the waves of being...
Feel My presence
I am life's lust.
Pure love.

Vanuit het heerlijke Avalon wensen wij iedereen en speciaal onze heksen in Nederland een Happy Beltane. Wees gezegend door veertien heksen die een geweldige tijd in Glastonbury hebben.

Vorige Volgende