Onder de Hoed

maandag, november 2, 2009, 08:45 PM ( 790 keer bekeken )
Vanuit Arnhem toog een grote groep heksen naar de Duivelsberg voor een ritueel in stijl. De bijna Volle Maan verlichtte ons pad en keek toe hoe wij onze wensen, gedachten en verzen in het vuur wierpen en zegende ons met Haar prachtige aanwezigheid. De vuurslangen schoten omhoog in de grote vuurschaal en na de cirkeldans kon iedereen in de verstilde rust bij zichzelf blijven. Dankjewel Godin en elementheersers voor deze waardige afsluiting van het oude jaar. Weer thuis genoten we van ons zelfgemaakte buffet in een feestelijk versierde en gezellige ruimte. De mooi uitgesneden pompoenen en koolrapen en het kaarslicht droegen bij aan de warme sfeer. Alles zag er fantastisch uit. Zo ook onze Chryseis; zij zorgde voor een spetterend optreden. In de dunne sluiers kon er tot slot gedivineerd worden; ook was er voor iedereen een presentje. Een groot compliment voor Inis Duir, de coven die dit jaarfeest vorm heeft gegeven; geweldig gedaan meiden ! Dank ook aan onze gasten, voor hun heerlijke hapjes en drankjes en hun aanwezigheid; fijn dat jullie er allemaal waren. En zo hebben we het oude afgesloten en richten we ons nu op het nieuwe. Deze week al gaat het praktijkjaar van start en verwelkomen we van harte de nieuwe mensen die zich hebben aangesloten bij de Ringen. We gaan ervoor. Happy Samhain iedereen, dat het nieuwe jaar wijsheid en verdieping mag brengen. So Mote it Be !

zondag, september 27, 2009, 03:13 PM
Een bezoek aan het Solsche Gat bij Drie. Vanuit ons vertrekpunt maakten we eerst kennis met de magnifieke energie van de vijfduizend jaar oude en 35 meter hoge Sequoia (Mammoetboom) met zijn zachte, uitnodigende stam van 3,4 meter dik. Door het oudste bos van Nederland liepen we vervolgens bepakt en bezakt naar het beroemde Gat. Dat Gat echter liet zich niet zo gemakkelijk vinden en ruim twee wandeluren later konden we pas genieten van de legende, energie, leylijnen en het meegebrachte eten en drinken. In de diepte was de energie heel sterk te voelen en het is mooi dat de leylijnen verbonden zijn aan die van Glastonbury. Heerlijk in het zonnetje gezeten, hadden we onze eigen ervaring met de mooie eenhoornmeditatie om tenslotte de grote, nieuwe ketel in te wijden. Het ronddraaiende vuur sloot een geslaagde middag af. Fijne Herfest voor iedereen.

vrijdag, juli 31, 2009, 11:00 PM
Feel Me now as bountiful Mother
I am fertility and creativity
I am the abundance of the harvest
I am the abundance of life
I create and nurture all being
My golden cloak is the ripening grain
Pause a moment whenever you eat
Feel My presence
I am your nurturing Mother

Een heel fijn en overvloedig Lughnasadh gewenst.
Blessed Be.

maandag, juli 20, 2009, 01:06 PM
Vanuit Glastonbury wensen wij iedereen een warm en liefdevol Coamhain.

Feel me now as Mother of Water
I reflect the rays of the sun at its height
I am the sparkle in the life-bringing rain
Drink from my springs, be refreshed and healed
I am Queen of the deep oceans
Dive into the emotional depths
of your being and I will be there
reflecting you...
sometimes warm and comforting
sometimes cold and frightening
Feel My presence
I hold the chalice
of emotional wisdom

Blessed Be

woensdag, mei 9, 2007, 05:31 PM
De nachtwandeling.
Dertien mensen plus een boswachter en een bosvrouw waren met Beltane ís nachts te vinden in de bossen rond Ede. Het was prachtig weer en we begonnen, zoals gepland om 23.00 uur. Alleen de boswachter en een begeleidster hadden een zaklamp en die deden ze niet vaak aan. Dus voor ons was het wennen aan het lopen op een zandpad in het donker. Direct in het begin zagen we een paar heksen in een boom en verderop een trolletje tussen de boomwortels. De boswachter leerde ons van alles over bomen en kruiden en daagde ons uit over onze kennis van het bos. We kwamen langs een prachtige serene waterplas en zagen in de verte in het zaklamplicht de grote ogen van herten die door het bos liepen. Ook hebben we een redelijk dikke das gezien. We zijn de hei nog op geweest, hebben een mannetjesuil horen oehoe'en en gingen op zoek naar de maan die om 00.15 uur op was gekomen. Ze zat kennelijk nog te laag en verscholen achter de bomen. Aan het eind van de tocht gingen een paar van ons nog even de tuin in en we zagen tot onze grote verrassing achter een haagje de aanleg van een soort labyrint. Dat gaan we nog nader onderzoeken. Ik denk dat het weer tijd wordt voor een feestje, eerstvolgende is de Zomerzonnewende op 21 juni. Wie weet..... in Ede.

Toen we om 01.30 uur naar huis reden werden we gelukkig begroet door de maan die als een prachtige rood-oranje bol met een klein stukje eraf, laag op de aarde hing.
Een perfecte afsluiting van dit avontuur.

Vorige Volgende