Onder de Hoed

maandag, oktober 3, 2016, 04:47 PM
Naast deze website heb ik nu ook www.bernagy.nl ! Bernagy is mijn net opgerichte bedrijf en ik begin hiermee aan een nieuw avontuur. Doe je met me mee?
Liefs en Blessings, Erna

maandag, september 29, 2014, 07:42 PM
We waren te gast bij Chantal en Natasja van Magiclub in de Hooiberg. Prachtig, warm plekje. Na een visualisatie en een oogstbuidel maken werd de cirkel weer gesloten en konden we genieten van een heerlijk herfsthapje en druivensap uit eigen tuin. Alles en vooral het altaar zag er fantastisch uit. Heel stemmig allemaal. Dankjulliewel en een goede oogst voor iedereen. Wees gezegend !

zondag, augustus 3, 2014, 11:12 AM

Het is Lughnasadh-tijd. Hoewel dit het begin van de herfst betekent genieten we nog steeds van de zomer en haar overvloed. Met het oogsten zijn we heel dicht bij de aarde en met dit doel hebben we het blote voetenpad in Twello gelopen. Met een klein groepje waren we op en in de aarde. Het ging over gras, door oude boomgaarden, over hout, door water, over steeds groter wordende kiezels en door glibberige blubber en klei. De natuur was weelderig en vol en we zagen de overvloed in de verschillende soorten tuinen. Het was heet in het open veld en lekker koel in het bamboebos en we genoten van het barrevoets lopen. Na het lopen bestelden we een lunch met de producten van het land. We voelden ons voldaan en tevreden. Op de terugweg in de auto tintelden onze voeten. Happy Lughnasadh iedereen !


zondag, juni 22, 2014, 02:10 PM
Op de langste dag van het jaar was een mooie groep mensen te vinden in het bos bij de watervallen in Loenen. De Zonnegod liet zich goed zien en het was heerlijk warm in de zon. Tijdens de zonnewende om 12.51 uur stonden we aan de rand van onze vrolijke bloemencirkel tussen de bomen. Na het afstemmen, het uitnodigen van de elementheersers en de Zonnegod en de Godin werd er een boswandeling gemaakt door de prachtige omgeving. Bij terugkomst werd de rest van het programma uitgelegd en genoten we van het Midzomer/Litha-verhaal. In de watervallen werden veel bloemen meegegeven aan het water voor geluk en voorspoed. Als een grote familie waren we gezellig aan het kaarsen rollen en ons zonnerad aan het versieren met linten, bloemen, veren en de gekregen bedel met goudsbloem. Toen ze klaar waren werden ze bij elkaar in een boom gehangen. Wat een prachtig gezicht. (Foto’s zijn te zien op fb House of Boudica & Veleda). Onze toch al ruime buffettafel stond overvol met de heerlijkste gerechten, waarmee de overvloed van de zomer maar weer eens bevestigd werd. Het was allemaal heerlijk, samen met lekkere drankjes en voortreffelijke mede. Onze drums lagen te wachten rond het vuur en toen dat ontstoken werd was het tijd om wat zaken aan het vuur te offeren en even lekker tekeer te gaan. Het bos zinderde en zo hoort het ook! Een passende afsluiting van een geweldige middag. Iedereen heel erg bedankt voor de leuke inbreng en mijn coven Avalon in het bijzonder, voor hun fantastische organisatie. Meiden, ik ben trots op jullie! Een gezegend Coamhain voor iedereen die zich bewust is van de overvloed van de zomer. Blessed Be !

zondag, mei 11, 2014, 12:21 PM
Beltane in Avalon, altijd een feest. De ceremonie in de Goddess Hall was prachtig en het buitenfeest daarna intens. Heerlijk om er te zijn en dit weer mee te maken. Vanuit Avalon wens ik iedereen een Happy Beltane !

Volgende