Onder de Hoed

zondag, juli 31, 2011, 09:16 PM
Dit keer vierden we Lughnasadh op een cirkel omgeven door water, in Kernhem. Lugh werd geŽerd middels een verhaal waaruit zijn vele talenten bleken en na een stemmige meditatie hielden we een heerlijke picknick. De Godin liet ons genieten van Haar overvloed en ik dankte de God in stilte voor Zijn offer. Zijn leven in liefde gegeven opdat wij verder kunnen leven. Onze wensen verstopten we later in onze graanpop om deze op een ander tijdstip aan het vuur te offeren. In de schemer liepen we naar de bloedsteen alwaar we onze lichtjes ontstaken en ons fruit, onze groente en noten offerden. Het zag er prachtig uit en waarschijnlijk werd dit gewaardeerd door de vele aanwezige deva's die via de camera's te zien waren. Het was een mooie afsluiting van een mooie viering en in het donker liepen we terug. Dank aan de coven Minoan die dit jaarfeest georganiseerd heeft. Goed gedaan meiden !! Een Blessed Lughnasadh.


vrijdag, juli 1, 2011, 01:43 PM
21 juni 05.00 uur. In de beschutting van een Bataafse wal riep een groep heksen met hun drums en hun chants de Zon op om tevoorschijn te komen om de langste dag van het jaar te beginnen. In een mooi en passend lichtritueel werden de elementheersers uitgenodigd en de Zonnegod en de Godin aangeroepen. Tijdens de op runen gebaseerde meditatie gingen we naar een nieuw begin. Het werd langzaam maar zeker lichter in het Oosten waar door een lichtgrijze lucht een lichtblauwe band begon te schijnen. Bij het vuur in de cirkel genoten we allemaal van een gevarieerd en heerlijk ontbijt. Met dank aan de coven Tir na Berkana van de Cirkel van de Heilige Acacia voor het organiseren van hun eerste jaarfeest. Happy Litha !

woensdag, mei 11, 2011, 06:10 PM
Feel Me now as Lover
I am life's lust. Pure love.
I come from the foaming sea waves,
riding white mare through your dreams.
I am the pulsing life-blood...
sap rising...Spring blossoming.
Pause a moment between the waves of being...
Feel My presence
I am life's lust.
Pure love.

Vanuit het heerlijke Avalon wensen wij iedereen en speciaal onze heksen in Nederland een Happy Beltane. Wees gezegend door veertien heksen die een geweldige tijd in Glastonbury hebben.

maandag, maart 21, 2011, 06:40 PM
We gingen te voet naar een mooie plek langs de IJssel waar de Ostarahaas ons welkom heette. Vol in de zon en tussen water, genoten we tijdens de meditatie van de warmte en aten we ons wensei op. We knoopten ons wenskoord met perkament, linten, steentjes, haasjes en eitjes tot een prachtig geheel.
Na ons ritueel werden twee nieuwe drums ceremonieel ingewijd en werden we in de verre omgeving gehoord. De zonnige viering werd afgesloten met drums en chants. Lopend naar huis waar een voortreffelijk buffet klaarstond en waar we in de tuin verder konden genieten van de zon en de lentelucht. Na een heerlijk maal, orakelen, gezelligheid en een mooie eiboodschap kwam een einde aan een geweldige en ontspannen middag. Veel dank aan Avalon voor dit heerlijke feest. Wees gezegend meiden!! Happy Ostara.


dinsdag, februari 1, 2011, 10:59 PM
Op een koude akker in Doorwerth kwam een groep heksen bijeen om het feest van Bride te vieren. Het was Imbolc en de grond was wit van de bevroren dauw. Mooi en fris zoals dat alleen bij Imbolc gevoeld wordt. De aarde stil en koud, de lucht gevuld met de belofte van de lente. Drums klonken krachtig en droegen ver; zang, dans en vuur verwarmden. Vlammen likten aan briefjes en de Salamanders aten de resten op. As werd uitgestrooid en melk uitgeschonken om de vruchtbaarheid van de akker te bevorderen. Na het verbreken van de cirkel was er alleen nog de groene platte ronde schijf in de akker die herinnerde aan de magische aanwezigheid van heksen alhierÖ.
De aarde wordt langzaam wakker, het sneeuwklokje komt voorzichtig met haar kopje boven de grond uit. Happy Imbolc namens Inis Witrin.


Vorige Volgende