Onder de Hoed

zondag, mei 11, 2014, 12:21 PM
Beltane in Avalon, altijd een feest. De ceremonie in de Goddess Hall was prachtig en het buitenfeest daarna intens. Heerlijk om er te zijn en dit weer mee te maken. Vanuit Avalon wens ik iedereen een Happy Beltane !

maandag, maart 24, 2014, 07:21 PM
Dag en nacht weer even perfect in balans, voordat de dagen weer langer zijn dan de nachten…
Deze balans is het hoogtepunt van de lente, dan overwint zoals altijd het licht en krijgt de groeikracht een stimulans. De knoppen barsten open en de natuur wordt steeds groener en uitbundiger. Heerlijke spontane lente. Na een stiltewandeling in een prachtig park vol narcissen in Arnhem gingen we door een poort die gevormd werd door twee bomen. En bij drie prachtige oude bomen stonden we even later in een met gele bloemen omringde cirkel ons ritueel te doen. Samen met de elementheersers en onze Godin. Tijdens de meditatie kwam de zon erbij en terwijl onze wensen in de ketel verbrandden zongen we al dansend ons lied. Terug door de poort sloten we af met een gelukskoekje: jouw vriendelijke woorden maken de mensen in je naaste omgeving blij. We togen naar ons lentebuffet en genoten van alle in deze tijd passende gerechten. Dankjewel coven Thirssa voor deze fijne viering. Fijne Ostara allemaal, spring erin en geniet van je groeikracht !!

woensdag, maart 5, 2014, 01:05 PM
Imbolc in Avalon. Ondanks het vele water een fantastische belevenis. Fijne Imbolc allemaal.

zondag, december 22, 2013, 04:19 PM
Binnen in een steencirkel in het Rhijngebied stonden we in een kring, verbonden met elkaar en met de aarde onder ons. Het vuur in de ketel liet zich goed zien en precies op het moment van de wende waren we klaar voor de terugkeer van het licht. Zeer bewust van dit kosmische moment, verwelkomden wij het licht in de Godin en de God en in onszelf. Vanuit de duisternis gekomen vertrouwen we weer op dit licht, hebben we onze transformatie afgerond en zijn we, net als de Aarde gereed voor het nieuwe begin. In perfect love en perfect trust. De hulstkoningin droeg staf en krans over aan de eikkoning na een mooi verhaal vol symboliek. Onze wensen, voor de wereld, voor een ander en voor onszelf zouden later ceremonieel verbrand worden in het aangestoken Yuleblok. Na de rondedans was het vuur gedoofd en gingen we thuis genieten van onze gerechten en drankjes. Ketel met glühwein en kastanjes boven het vuur en een stoofpotje en ander heerlijk eten zorgden voor ons innerlijk kacheltje na de gure wind. Lekker opgewarmd en voldaan bedankten we Lunatra en Dana voor deze fijne Midwinterviering en keerden we met ons zilveren stafje huiswaarts om de terugkeer van de elfen te verwachten. Fijne Midwintertijd voor iedereen !

woensdag, november 6, 2013, 05:52 PM
Vanuit Avalon wensen wij iedereen een heel gelukkig en gezegend Samhain.
Blessed Be !!


Volgende