Onder de Hoed

zaterdag, mei 4, 2013, 11:57 AM
Een mooi ritueel tussen de armen van de IJssel waarin de Godin en de elementen geëerd en verwelkomd werden. Het is de tijd van transformatie, het oude loslaten en het nieuwe verwelkomen. Numeriek geeft de Beltanedatum ook 13 aan, het getal van de transformatie. Wij vierden dit met een kruidig vuur in de ketel, een steen om je wens op te schrijven, de rivier om hem in te werpen en een wensballon met al onze spreuken, losgelaten. Na een klein stukje vliegen namen het vuur en de aarde het over van de lucht. Het was goed zo! De Godin was erbij en gaf ons Haar BeltaneBlessing. De drums zongen hun Beltanelied. We voelden ons heerlijk, met een fijne groep mensen op een fijne plek, beschenen door de zon. Nadien teruggelopen naar huis om daar bij een warm vuur van een heerlijke maaltijd te genieten. Heel veel dank en complimenten aan Avalon die dit zo liefdevol hebben vormgegeven. De Beltanetijd is begonnen, geniet ervan mensen ! Wees gezegend en Happy Beltane !!


maandag, april 1, 2013, 04:12 PM
Het was de koudste Ostara die ik me kon herinneren. We stonden in de gure wind in het mooie Zijpendaalse bos tussen vier bomen. Maar toen het ritueel begon en de elementheersers werden uitgenodigd ging de wind ineens liggen. En al drummend kregen we het warmer. Het pentagram lag groots en mooi in ons midden en onze bloemen maakten de cirkel kompleet. One circle one love. Het Ostaraverhaal en de meditatie werden later binnen gedaan tijdens ons buffet, wat weer voortreffelijk voor elkaar was. Een zeer geslaagde voorjaarsequinox en de complimenten gaan naar Iova en Thirssa. Happy Ostara !!

zondag, februari 3, 2013, 01:02 PM
Een ingetogen viering dit keer. Rustig en bescheiden zijn we aan een nieuw begin begonnen, zuiver en mooi. Een magische kaars, gezegend met slemp. Gezaaid en gestrooid met spelt, geofferd aan de aarde. Een sneeuwklokjes-legging. Eten van het seizoen en vlierbessenwijn. Prachtige tempelmuziek en ......een ontmoeting met Brighid met een mooie boodschap, en Haar zegen... Brighid’s cross voor op het altaar. Zodat deze energie nog even bij ons blijft. Happy Imbolc allemaal !

vrijdag, december 28, 2012, 02:29 PM
We waren met 11 mensen in Avalon en om 11.11 uur stonden we op de Tor. Drie van ons kwamen net terug van Stonehenge en hadden daar de zon zien opkomen.
Het was druk op onze geliefde berg, heel druk. We konden op de oosthelling lekker drummen in de zon en rond elven begon de ceremonie. Een grote draak kwam uit de toren en de drakenvlieger sprak erg tot de verbeelding. In een grote cirkel werden de windrichtingen aangeroepen en ik riep zachtjes mee: welkom Sylphen, welkom Salamanders, welkom Undines, welkom Gnomen, welkom in ons midden. Ieder kon voor zich het allerhoogste aanroepen. Na een lang galmend en vibrerend AUM vanuit ons hart legde een druïde uit dat we met ons hart en de AAAAHH-mantra het heilige water dat hij bij zich had, konden opladen met liefde. Ieder kon dan wat tot zich nemen. Toen we in de lucht keken waren daar twee grote wolken, één met een grote hondenkop en één met een grijnzende schedel. Er is een foto van.
Na de laatste bijdrage in de cirkel begon spontaan het “always look on the bright side of life”. En zo hebben we het kosmische moment beleefd, denkend aan onze dierbaren thuis. Er werd ons gevraagd om de nieuwe tijd welkom te heten, in alle aspecten. En dat gaan we doen. Het lijkt alsof het laatste water alles wegwast wat nog onzuiver is. We zullen er sterker en mooier van worden. Happy Solstice voor iedereen!!


maandag, november 5, 2012, 12:35 AM ( 1406 keer bekeken )
Stein Tor: we gingen even door de poort. Door de poort naar de cirkel om nog dichter bij onze voorouders te zijn. Ze in de cirkel te eren met onze chants en drums. Verbonden met elkaar in een cirkel in het prachtige herfstgroen op aarde te staan. Op aarde en toch zo verbonden met de andere wereld. Onze wensen in het vuur... and so it is, we gather again... zo mooi en zo magisch. Na de regen was het nu helder en fris en eenmaal terug in ons prachtige huis genoten we van ons voortreffelijke buffet. Iedereen had zich bijzonder uitgesloofd en de lichtjes in de uitgeholde pompoenen en koolrapen zorgden voor een warme uitstraling. In een ontspannen, gezellige sfeer kwamen de orakels tevoorschijn en lieten we ons het volgende jaar voorspellen. Dat onze wensen uit mogen komen. Met een affirmatie en een boodschap gingen we met een pompoen of koolraap huiswaarts. Heel veel lof voor de covens Thirssa en Iova die ons Nieuwjaarsfeest zo prachtig vorm hebben gegeven. Dankjewel mensen voor deze mooie viering! A very happy Samhain allemaal.

Vorige Volgende