Onder de Hoed

maandag, februari 6, 2012, 11:50 AM
In de sneeuw begonnen we op de binnenplaats van kasteel Doorwerth rond de Heilige Acacia. Wat een prachtige indrukwekkende boom. Met de aangestoken lichtjes en het geluid van de drums wandelden we naar de Heilige Bron in het bos. Het was er stil, wit en koud. In een halve cirkel stonden we rond de Bron en het vuur werd aangestoken. Gezegend met het water uit de bron begon het ritueel. Water en Vuur, Lucht en Aarde werden verbonden met ons hart en de kracht stroomde via onze handen in de spelt. Met de zegen van Brighid zullen de zaadjes uitgroeien tot een krachtig graan. Mensen spraken hun wensen uit, voor henzelf en voor anderen in het magische 2012. Na de sluiting ging het terug naar het kasteel waar we in de gezellige warme kelders konden genieten van koffie en thee. Ons buffet en de heerlijke mede smaakten weer prima. Een aantal mensen maakte gebruik van de kans om het kasteel te bezichtigen en anderen legden een kaartje. Langzaam kwam er eind aan een fijne Imbolcviering. Blessed Be !! Met veel dank aan de coven Tir na berkana van de Heilige Acacia die dit zo mooi vorm heeft gegeven. Happy Imbolc.


donderdag, december 22, 2011, 11:41 AM
Hoe dichter we Nijmegen naderden hoe harder het begon te sneeuwen. Met deze eerste sneeuw kwam ook het Yule-gevoel ! Met een flinke groep gingen we het bos in, richting Duivelsberg. Het was nat en soms blubberig maar het was heerlijk om te lopen. Op de berg was het droog en in een cirkel hebben we al klappend en chantend het Yulefeest ingeluid. In stilte teruglopend eerden we de aarde en de dieren door offerrandes achter te laten. Een beetje nat en koud verzamelden we in de Heksendans waar het gezellig en warm was, en waar we heerlijke pannenkoeken en ander lekkers bestelden. Met dank aan iedereen die er was kijken we terug op een fijne en zeer geslaagde Yulemiddag. Het zwarte draadje is weg en zo gaan we lichter een spannend 2012 in. Happy Yule !!

donderdag, november 3, 2011, 01:14 PM ( 900 keer bekeken )
Afgelopen maandag... een bijzondere Samhainnight !! Aan de vooravond van 2012...
De pompoenen en knolrapen zagen er prachtig uit en ze verborgen voor iedereen een boodschap. Het Samhainverhaal was de brug naar het ritueel. Onder een heldere sterrenhemel bij het knisperende vuur werden onze dierbaren geŽerd en droeg het donker en licht een diepe verbinding tussen ons en onze voorouders in zich mee. Onze woorden werden gedragen door de energie en gingen door de sluiers heen. De Godin was bij ons alvorens Ze af zou dalen naar de onderwereld en dat werd mooi gesymboliseerd door een gesluierde dans in het zwart. De Godin werd in Haar neergang begeleid door onze drums en chants. Als aarding van onszelf deden we ons tegoed aan ons geweldige en superlekkere buffet. Divinatie maakte de viering kompleet. Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan een geweldig mooie avond, en speciaal de heksen van Inis Duir die dit zo prachtig vorm hebben gegeven. De weg naar het licht, naar Yule ligt in het zwartwitte koord. Het is de kunst om de ballast eruit te halen en achter je te laten. Dat de Samhainenergie magisch werkzaam is heb ik al teruggehoord middels ontroerende verhalen. Het stemt mij dankbaar en hoopvol, zo op de drempel van de Nieuwe tijd. Inis Duir wenst jullie allemaal een gezegend en bijzonder Nieuwjaar, Happy Samhain. Bless you all !


woensdag, september 28, 2011, 06:37 PM
Afgelopen weekend waren we in Tiel om Mabon te vieren. Het buffet zag er feestelijk en overvloedig uit. Na een mooie elementenmeditatie werden de vuren aangestoken en konden we uitgebreid genieten van alle heerlijkheden. In een indrukwekkend ritueel werden later de nieuwe drums ingewijd en voorgesteld met hun nieuwe naam. En uiteraard werd er gedrumd en gechant. Door onze gastheer werd een Mabonverhaal voorgedragen en tot slot werden onze wensbriefjes met houtjes geofferd aan het vuur en werd ons eten geofferd aan de aarde. Een stemmige en heel gezellige equinox-viering, uitstekend en liefdevol verzorgd en georganiseerd door Frederika, Wim en Petra. Alle lof! Fijne Herfest voor iedereen, Blessed Be.

zondag, juli 31, 2011, 09:16 PM
Dit keer vierden we Lughnasadh op een cirkel omgeven door water, in Kernhem. Lugh werd geŽerd middels een verhaal waaruit zijn vele talenten bleken en na een stemmige meditatie hielden we een heerlijke picknick. De Godin liet ons genieten van Haar overvloed en ik dankte de God in stilte voor Zijn offer. Zijn leven in liefde gegeven opdat wij verder kunnen leven. Onze wensen verstopten we later in onze graanpop om deze op een ander tijdstip aan het vuur te offeren. In de schemer liepen we naar de bloedsteen alwaar we onze lichtjes ontstaken en ons fruit, onze groente en noten offerden. Het zag er prachtig uit en waarschijnlijk werd dit gewaardeerd door de vele aanwezige deva's die via de camera's te zien waren. Het was een mooie afsluiting van een mooie viering en in het donker liepen we terug. Dank aan de coven Minoan die dit jaarfeest georganiseerd heeft. Goed gedaan meiden !! Een Blessed Lughnasadh.


Vorige Volgende