Onder de Hoed

dinsdag, februari 1, 2011, 10:59 PM
Op een koude akker in Doorwerth kwam een groep heksen bijeen om het feest van Bride te vieren. Het was Imbolc en de grond was wit van de bevroren dauw. Mooi en fris zoals dat alleen bij Imbolc gevoeld wordt. De aarde stil en koud, de lucht gevuld met de belofte van de lente. Drums klonken krachtig en droegen ver; zang, dans en vuur verwarmden. Vlammen likten aan briefjes en de Salamanders aten de resten op. As werd uitgestrooid en melk uitgeschonken om de vruchtbaarheid van de akker te bevorderen. Na het verbreken van de cirkel was er alleen nog de groene platte ronde schijf in de akker die herinnerde aan de magische aanwezigheid van heksen alhier….
De aarde wordt langzaam wakker, het sneeuwklokje komt voorzichtig met haar kopje boven de grond uit. Happy Imbolc namens Inis Witrin.


dinsdag, december 21, 2010, 10:49 PM
Afgelopen zaterdag organiseerde de Cirkel van de Godin de Yuleviering in de Scottish Barn. We betraden midden in het bos een prachtige witte sprookjeswereld vol magie, die tot leven kwam in de grote tent bij het vuur waar Abe de Verteller zijn verhalen met ons deelde en waar gedrumd en gechant werd. Binnen in de gezellige Barn waren de kaarsen aan, werd er Glühwein geschonken en konden we genieten van het lekkere eten. Er werden kaarten en runen getrokken; er waren workshops kaarsenmagie en wierook maken en BabaJaga stond er met leuke spulletjes. Het was een heerlijke avond die fantastisch georganiseerd was. Alle lof!! Midden in de nacht door de winterse sneeuwbui terug naar huis was ook geweldig. Helemaal bij Yule passend. Deze heks wenst iedereen een magisch Yule. Wees gezegend.

donderdag, december 16, 2010, 01:53 PM
Feel me now as dark crone woman
I am death and transformation
I am ending and regeneration
Queen of the Underworld
I stir my cauldron of inspiration
All must travel my dark yonic passage
into My womb of rebirth
For in death I give life
Be still in the darkness
and feel My presence
I hold the mystery
of rebirth

Een goed nieuw Keltisch jaar gewenst vanuit Avalon. Wees gezegend !

woensdag, september 29, 2010, 05:21 PM
Na de mooie ceremonie in de Godinnentempel in Glastonbury, vierden we daags erna ons eigen Herfestfeest in Avalon bij de onderaardse tempel. Onder de Volle Maan bouwden we ons altaar, ons buffet en staken we kaarsen en wierook aan. Het zag er prachtig uit in het avondlicht en het was voor een avond onze tempel. De magie was te voelen en het werd een viering met een heel speciaal tintje waar Herne op de achtergrond zijn goedkeuring aan gaf. Een gezegend Herfest voor iedereen. Blessed Be.

dinsdag, augustus 3, 2010, 07:33 PM
In de vorm van een heerlijke en gezellige picknick werd een zonnig Lughnasadh gevierd op een heilige plek nabij Arnhem. De eerste oogst is binnen en werd geëerd met de rondgang van het gebakken brood en de gewijde kelk met mede. De elementheersers werden uitgenodigd om ons feest luister bij te zetten en natuurlijk waren onze drums van de partij. Overvloed is goed in deze tijd van het jaar en we hebben er dan ook lekker van genoten.Volgens de oude Kelten is de herfst begonnen met de dood van de Zonnegod Lugh die zichzelf opoffert voor het land. Mooie Lughnasadh voor iedereen. Blessed Be.

Vorige Volgende