Onder de Hoed

woensdag, mei 9, 2007, 05:31 PM
De nachtwandeling.
Dertien mensen plus een boswachter en een bosvrouw waren met Beltane ’s nachts te vinden in de bossen rond Ede. Het was prachtig weer en we begonnen, zoals gepland om 23.00 uur. Alleen de boswachter en een begeleidster hadden een zaklamp en die deden ze niet vaak aan. Dus voor ons was het wennen aan het lopen op een zandpad in het donker. Direct in het begin zagen we een paar heksen in een boom en verderop een trolletje tussen de boomwortels. De boswachter leerde ons van alles over bomen en kruiden en daagde ons uit over onze kennis van het bos. We kwamen langs een prachtige serene waterplas en zagen in de verte in het zaklamplicht de grote ogen van herten die door het bos liepen. Ook hebben we een redelijk dikke das gezien. We zijn de hei nog op geweest, hebben een mannetjesuil horen oehoe'en en gingen op zoek naar de maan die om 00.15 uur op was gekomen. Ze zat kennelijk nog te laag en verscholen achter de bomen. Aan het eind van de tocht gingen een paar van ons nog even de tuin in en we zagen tot onze grote verrassing achter een haagje de aanleg van een soort labyrint. Dat gaan we nog nader onderzoeken. Ik denk dat het weer tijd wordt voor een feestje, eerstvolgende is de Zomerzonnewende op 21 juni. Wie weet..... in Ede.

Toen we om 01.30 uur naar huis reden werden we gelukkig begroet door de maan die als een prachtige rood-oranje bol met een klein stukje eraf, laag op de aarde hing.
Een perfecte afsluiting van dit avontuur.

dinsdag, november 7, 2006, 04:59 PM ( 1896 keer bekeken )
Het Keltische nieuwe jaar is begonnen. Afgelopen zondag is door de Cirkel Avalon het Samhainfeest voor een selecte groep heksen en hun dierbaren georganiseerd. Midden in de natuur werd een vuurritueel gehouden onder de Volle Maan. Met een chant, begeleid door djembé’s, werden de voorouders uitgenodigd en geëerd. Ook werd er ouderwets ge-orakeld in deze magische nacht. Met een prachtig buffet met heerlijke zelfgemaakte seizoensgerechten werd de viering compleet. Iedereen had het erg naar de zin en het was een zinvol en waardig heksenfeest. Ik ben dan ook zeer trots op “mijn” heksen die dit prachtig verzorgd hebben.
In deze tijd zijn de sluiers dun en is de omwenteling van het jaarwiel rond. Bij dit einde en nieuwe begin, wens ik iedereen vanonderdehoed een betoverend nieuw jaar waarin nieuwe kansen liggen en magische ontmoetingen geschieden. Happy Samhain!! Bless you allzaterdag, september 23, 2006, 12:18 PM
H E R F E S T / M A B O N 2 0 0 6

Even lang zijn nu de dag en de nacht
Even sterk de mannelijke en vrouwelijke kracht
Licht en donker in evenwicht
De Zonnegod steeds verder uit zicht

Astrologisch geeft de Weegschaal aan
Dat alles nu in balans gaat staan
Bladeren gaan kleuren
Bloemen stoppen met geuren

De natuur trekt zich terug, langzaamaan
Tijd en ruimte om naar binnen te gaan
De oogst is geborgen
De kou tegemoet zonder zorgen

Dankbaar ben ik voor mijn huis en haard
Een fijne basis op deze aard
Met mijn dierbaren gaat alles goed
Het ontvouwt zich zoals het moet

Mijn lichaam en geest zijn gezond
Zoals ik steeds weer ondervond
Bijna een halve eeuw in dit leven
Veel is mij gegeven

Diep dankbaar stond ik met Beltane op de Tor
De energie stroomt nog in mij door
Door Annwn getransformeerd
Kwam ik wedergekeerd

In een andere dimensie mijn tweelingziel ontmoet
Zijn kus maakte alle aardse jaren goed
Vol vertrouwen sta ik in het leven
Wetend dat liefde mij wordt gegeven

Langzaam maar zeker komt vrede in zicht
In het hart van alle mensen komt het licht
Een andere dimensie voor onze planeet
De transformatie is bijna compleet

Wij heksen doen ons deel
Ten dienste van het grotere geheel
In perfect love and perfect trust heeft alles zin
Ik voel me gezegend door de Godin


ALS JE WILT REAGEREN KUN JE OP HET ONDERWERP BOVEN DE TEKST KLIKKEN OF OP "CONTACT ME"

donderdag, september 14, 2006, 01:50 PM
Op 8 juli is mijn site geboren en vandaag gaat mijn weblog van start; ik ben er heel blij mee. Veel leuke reacties ontvangen waarvoor dank. Dat deze heks nog heel lang in de lucht mag blijven als zinvolle aanvulling op het net en gehoord en gezien wordt. Bless you all. Over het net gesproken, gisteren viel mijn oog op een krantekopje in de Sp!ts: “Hekserij populair door nieuwe media” (lees: computerspellen en internet). Er zijn 6 miljoen hits op het woord Witchcraft. Ik vraag me af hoe de bezoekers het kaf van het koren kunnen onderscheiden. Er is geen enkele controle op de zin of onzin die op deze sites staan. En dat door “magische” computerspelletjes de hekserij in populariteit toeneemt geeft te denken, toch?

Vorige